Agenda

From Kelten
events /
Revision as of 22:14, 21 December 2019 by DG (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Agenda

Medicine in the medieval North Atlantic world

do 19–za 21 maart 2020
Maynooth, Ierland

Hoe verspreidde medische kennis zich in het middeleeuwse Noordzeegebied: op de Britse eilanden en in Scandinavië? Tijdens deze multidisciplinaire conferentie zal dit vraagstuk vanuit velerlei verschillende perspectieven (literatuur, archeologie, handschriften, etc.) bekeken worden.

Association of Celtic Students, Eighth Annual Conference

do 26–za 28 maart 2020
Dublin, Ierland

De Association of Celtic Students of Ireland and Britain houdt jaarlijks een conferentie waarin studenten Keltisch de kans krijgen hun onderzoek naar buiten te brengen en elkaar te ontmoeten. De editie van 2020 zal plaatsvinden op University College, Dublin.

Zie https://celticstudentsconference.org voor meer informatie.

Keltisch Colloquium 2020

za 04 april 2020
Utrecht

Ook dit jaar hopen we u weer hartelijk te verwelkomen op het Keltisch Colloquium, hét keltologische evenement van Nederland. De vijf sprekers nemen u mee vanuit de Nederlandse prehistorie, dwars door de Gallische Oudheid en uiteindelijk tot in de moderne tijd op de Britse Eilanden. De komende weken zullen we de abstracts van de lezingen via onze sociale media met u delen.

Aanmelding kan door vóór 28 maart een e-mail met adresgegevens te sturen naar kc@vanhamel.nl en het bedrag van €20,- (donateurs) of €25,- (niet-donateurs) over te maken naar de rekening NL89 INGB 0003 1537 31 t.n.v. Stichting A.G. van Hamel voor Keltische Studies te Utrecht, o.v.v. 'Colloquium 2020'. Koffie, thee en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

Voor meer informatie, inclusief het programma, verwijzen we u graag naar ons Facebook-evenement: https://www.facebook.com/events/1508572732631514/

Medieval Multilingual Manuscripts: Texts, Scribes, and Patrons

do 21–za 23 mei 2020
Dublin, Ierland

Deze mede door dr. Nike Stam, bestuurslid van de Stichting A.G. van Hamel, georganiseerde conferentie gaat dieper in op het fenomeen van code-switchting (het wisselen van taal binnen dezelfde tekst) in middeleeuwse handschriften. In welke contexten ontstonden zulke meertalige handschriften? Wie schreef ze? En voor wie? Met voorbeelden uit verscheidene taalgebieden en genres, belooft dit een bijzonder leerzame conferenties te zijn. Voor meer informatie, alsmede de registratieprocedure, verwijzen we u naar de website: https://www.dias.ie/event/medieval-multilingual-manuscripts-texts-scribes-and-patrons/

34th Irish Conference of Medievalists

do 25–za 27 juni 2020
Belfast, Noord-Ierland

Een mediëvistische conferentie in Ierland betekent doorgaans veel aandacht voor de Ierse en bredere Keltische middeleeuwen. Met lezingen over Ierse en Insulaire geschiedenis, literatuur, handschriften, wetsteksten en ook altijd wel een stukje taalkunde, is dit een veelzijdige keltologische bijeenkomst, die dit jaar in het Noord-Ierse Belfast gehouden wordt. Voor meer informatie verwijzen we u naar de website: http://www.qub.ac.uk/schools/ael/Discover/Conferences/34thIrishConferenceofMedievalists/.

DIAS Celtic Studies Summer School

ma 06–vr 17 juli 2020
Dublin, Ierland

De School of Celtic Studies van het Dublin Institute for Advanced Studies komt weer met haar geliefde zomerschool, waar u op hoog niveau kennis kunt maken met, of uw kennis kunt verdiepen in de Keltische talen. In 2020 bestaat het ochtendprogramma uit Klassiek Modern Iers, Middelwelsh en Oudiers (voor beginners, of voor gevorderden). 's Middags volgen Ierse syntaxis en het lezen van verhalen uit de Ulster cyclus, aangevuld met lezingen over verscheidene keltologische onderwerpen. Voor meer informatie, inclusief de aanmeldingsprocedure, verwijzen we u naar: https://www.dias.ie/2019/07/31/summer-school-2020/.

Castlefest 2020

do 30 juli–zo 02 augustus 2020
Lisse

Met een middeleeuwse markt, muziek en workshops met een Keltisch tintje, heeft Castlefest zoals altijd weer veel te bieden voor wie zich even in een andere wereld wil wanen.

Thurneysen Colloquium

vr 07–zo 09 augustus 2020
Bonn, Duitsland

Ter gelegenheid van het feit dat het op 9 augustus 2020 precies 80 jaar geleden is dat de gerennomeerde keltoloog en grammaticus Rudolf Thurneysen overleed, organiseert de universiteit Bonn, waar hij doceerde, een colloquium over zijn leven en werk. Meer informatie volgt.