Agenda

From Kelten
events
Agenda

Eighteenth-century manuscript culture in the wider Gaelic world

wo 19 juni 2019
Dublin, Ierland

Deze eendaagse conferentie in Dublin komt voort uit het onderzoeksnetwerk 'Gaelic Literature in Enlightenment Scotland' en wordt georganiseerd door de Royal Irish Academy. Het uitgangspunt zal zijn de omvangrijke collectie van handschriften die door James McLagan (1728–1805) zijn verzameld en een schat aan Schots-Gaelische gedichten, liederen en ander materiaal bieden. Tien sprekers zullen op eigen wijze de handschriften in hun bredere culturele contexten plaatsen. Speciale aandacht gaat uit naar de late Finn-cyclus, Ossian, mondelinge tradities en sociale netwerken.

Voor verdere informatie gaat u naar https://www.ria.ie/eighteenth-century-manuscript-culture-wider-gaelic-world-manuscripts-rev-james-mclagan-1728-1805.

 

33rd Irish Conference of Medievalists

do 27–za 29 juni 2019
University College Cork

De 33e Irish Conference of Medievalists vindt voor het tweede jaar op rij plaats aan University College Cork (UCC). De conferentie heeft een brede opzet en hoewel de focus steevast op het Ierse ligt, zijn er ook altijd lezingen over niet-Ierse aspecten van de mediëvistiek. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website: http://www.irishmedievalists.com/.