Agenda

From Kelten
events
Agenda

Keltisch Colloquium 2019

za 11 mei 2019
In de 3 Krone, Oudegracht 227, Utrecht

Het jaarlijkse Keltisch Colloquium van de stichting komt er weer aan dit jaar, wederom in hartje Utrecht en met een interessant, gevarieerd en goedgevuld programma. Het programma is als volgt:

  • Karin Olsen: Defining the self in the early Irish otherworld tales
  • Martine Mussies: Selkies - from fireplace to cyberspace
  • David De Clercq: De rol van specerijen in Rome
  • Tatiana Ivleva: Forgotten artefacts of the Late Iron Age and Roman period, glass bangles in the European northwest
  • Sven Meeder: Peregrinatio en de verspreiding van Ierse geleerdheid
  • Mineke Schipper: Heuvels van het paradijs, een geschiedenis van macht en onmacht

Voor meer informatie, zie: https://stichting.vanhamel.nl/Nieuws:Keltisch_Colloquium_2019. Hopelijk tot ziens!

Tales, Anecdotes and 'Marginalia' from Irish Literature

do 16–vr 17 mei 2019
Trinity College Dublin

Verhalenvertellen heeft diepe wortels in de Ierse cultuur. Tijdens deze tweedaagse conferentie vertellen geleerden over een hele reeks minder bekende verhalen uit hun onderzoek naar anderhalfduizend jaar aan Ierse literatuur: van Oud- tot Modern Iers en van sage tot kanttekening. Voor meer informatie, zie: https://anecdotesconferencetcd.home.blog/about/.

'To frighten off the rude and ignorant'?

vr 24–za 25 mei 2019
Dublin Institute for Advanced Studies

De ondertitel van deze conferentie aan het Dublin Institute for Advanced Studies (DIAS) luidt: "Intentional obscuritas in Irish and Welsh literature (650-1650)". De conferentie gaat dan ook over obscuur taalgebruik in oude, Keltische teksten. Hierbij gaan de sprekers aan de hand van concrete voorbeelden in op tenminste twee vraagstukken: 1) in welke contexten koos men ervoor om onbegrijpelijk te schrijven en 2) waarom deed men dit?

Voor meer informatie over het programma en de registratie, zie https://www.dias.ie/2019/02/27/conference-to-frighten-off-the-rude-and-ignorant/.

Keltfest 2019

za 25–zo 26 mei 2019
De Groene Weelde, Vijfhuizen

Verhalen, muziek, dans en gezelligheid, ook dit jaar is het allemaal weer te vinden op Keltfest - het grootste evenement met een Keltisch tintje in Nederland. Voor meer informatie verwijzen wij u naar: https://www.keltfest.nl/.

33rd Irish Conference of Medievalists

do 27–za 29 juni 2019
University College Cork

De 33e Irish Conference of Medievalists vindt voor het tweede jaar op rij plaats aan University College Cork (UCC). De conferentie heeft een brede opzet en hoewel de focus steevast op het Ierse ligt, zijn er ook altijd lezingen over niet-Ierse aspecten van de mediëvistiek. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website: http://www.irishmedievalists.com/.