Agenda

From Kelten
events
Agenda

34th Irish Conference of Medievalists

do 25–za 27 juni 2020
Belfast, Noord-Ierland

Een mediëvistische conferentie in Ierland betekent doorgaans veel aandacht voor de Ierse en bredere Keltische middeleeuwen. Met lezingen over Ierse en Insulaire geschiedenis, literatuur, handschriften, wetsteksten en ook altijd wel een stukje taalkunde, is dit een veelzijdige keltologische bijeenkomst, die dit jaar in het Noord-Ierse Belfast gehouden wordt. Voor meer informatie verwijzen we u naar de website: http://www.qub.ac.uk/schools/ael/Discover/Conferences/34thIrishConferenceofMedievalists/.

DIAS Celtic Studies Summer School

ma 06–vr 17 juli 2020
Dublin, Ierland

De School of Celtic Studies van het Dublin Institute for Advanced Studies komt weer met haar geliefde zomerschool, waar u op hoog niveau kennis kunt maken met, of uw kennis kunt verdiepen in de Keltische talen. In 2020 bestaat het ochtendprogramma uit Klassiek Modern Iers, Middelwelsh en Oudiers (voor beginners, of voor gevorderden). 's Middags volgen Ierse syntaxis en het lezen van verhalen uit de Ulster cyclus, aangevuld met lezingen over verscheidene keltologische onderwerpen. Voor meer informatie, inclusief de aanmeldingsprocedure, verwijzen we u naar: https://www.dias.ie/2019/07/31/summer-school-2020/.

Castlefest 2020

do 30 juli–zo 02 augustus 2020
Lisse

Met een middeleeuwse markt, muziek en workshops met een Keltisch tintje, heeft Castlefest zoals altijd weer veel te bieden voor wie zich even in een andere wereld wil wanen.

Thurneysen Colloquium

vr 07–zo 09 augustus 2020
Bonn, Duitsland

Ter gelegenheid van het feit dat het op 9 augustus 2020 precies 80 jaar geleden is dat de gerennomeerde keltoloog en grammaticus Rudolf Thurneysen overleed, organiseert de universiteit Bonn, waar hij doceerde, een colloquium over zijn leven en werk. Meer informatie volgt.